måndag 17 maj 2010

Jag idkar INTE välgörenhet!!!

Där jag jobbar är priserna i baren relativt höga, det är jag väl medveten om, men gästen väljer ju själv om den vill handla eller inte. Vi har ju faktiskt en fri vilja.

Att gästen muttrar lite efter första köpet: vad dyrt det är här, jag hade ju fått 4flaskor för samma pris på Bolaget, är i mina ögon lite onödigt men ändå helt OK.

Vad som däremot INTE är OK är att gästen fäller samma kommentar vid nästa köp........ det var ju ingen som tvingade dig att handla en gång till, och om du gör det ändå så Snälla bespara mig dina trötta kommentarer!

Jag besparar ju Dig mina kommentarer och Oh, man jag har massor på lager!

Här följer några exempel:

  • Ja, men här är ju i varje fall ölen KALL!!!
  • De har hemsk sköna fotöljer att sitta i på systemet.....
  • Ja, där kan du ju både äta och dricka...................
  • Ja, men det är ÄNNU billigare i Tyskland!!!
  • Det är även billigare att handla mat på ICA än att äta ute.
  • Du är inte så smart va?
  • JAG IDKAR INTE VÄLGÖRENHET!!!!!!!!!!!!!!!

Det är ju faktiskt så att den som driver/äger en krog gör ju oftast inte det för att vara bussig, utan den vill faktiskt tjäna lite pengar. Många tror att det är väldigt lönsamt.... vilket är en myt. De allra flesta krögare får inte så himla mycket över (självklart finns det undantag typ Stureplansgruppen) men för de allra flesta är det ganska tufft.
Det är en väldans massa som ska betalas av den där ölen/drinken/måltiden du köper.

Här följer ytterligare en lista:

  • Hyra
  • El
  • Löner/arbetsgivaravgifter/pension/semesterlöner ( På en vanlig krog jobbar det oftast kockar, barpersonal, servis, diskare, städare)
  • moms och andra skatter
  • inköp av råvaror
  • inköp av förbrukningsvaror
  • Avgift för kortköp
  • Sophämtning
  • Svinn
  • Egenkontrollsprogram/miljö och hälsa
  • Redovisnig/revisor
  • Telefon
  • Bredband
  • Underhåll och reparationer av lokaler och maskiner
  • Brandinspektioner
  • tillstånd för ev. uteservering
  • Sotning
  • Skadegörele
  • Osv
Under följer ett citat från tidningen Restaurang Världen:

"Restaurangvärldens revisor, Hans Sundstrand på Finnhammars Revisionsbyrå, har analyserat krogarnas resultat och kan konstatera att det inte är särskilt lönsamt att driva krog.

– Krögarna gör bara blygsamma vinster. Generellt sett tjänar man mer pengar inom andra servicebranscher, säger Hans Sundstrand
Nej, att driva krog och tjäna mycket pengar på det är i princip ett omöjligt uppdrag. Anledningarna är flera:
– Man har ständigt dåliga marginaler och är beroende av kostsam personal. Ju finare krog desto mer personalkrävande. Det tar lång tid, oftast upp till tre, fyra år, att trimma verksamheten och bli kostnadseffektiv. Om man någonsin blir det. Det krävs ett proffs för att styra personal, drift och inköp på ett effektivt sätt, fortsätter Hans Sundstrand."

Som tur är så finns det människor som brinner för detta och driver fantastiska ställen utan att få så himla mycket över. Men alla vill ju självklart gå plus även om de inte alltid lyckas.

VI IDKAR INTE VÄLGÖRENHET!!!!

Så det så
//DBB

5 kommentarer:

Magnus Bark sa...

Fördomarna att man kan skära guld med täljkniv som krögare tror jag är ett arv från en svunnen tid.

På 70 och 80-talet, i alla fall fram till sådär 1987, var det i landsorten utbrett att ha en "krogkung" som i praktiken hade monopol på finkrogar och nattklubbar. Priserna blev därefter: En stor stark (på den tiden alltid en halvliter) kunde i dagens pengar kosta 120:- och en ordinär köttbit med pommes och sås kunde gå på 350:- i dagens pengar.

Och med mycket lägre omkostnader så, ja, man kunde tjäna pengar. Å andra sidan var gästerna färre.

Anonym sa...

Börjar inte denna s k blogg bli ganska så trött?

Tyckte först att det var lite småroligt att du så ogenerat kopierade originalet Waiterrant, och trodde att det kanske var för att skapa ett första intresse, men nu inser jag att du faktiskt inte är kapabel till en enda originell tanke.

Den Bittra Bartendern sa...

Att: Anonym
Har faktiskt inte läst bloggen du refererar till, men jag tror att de flesta som jobbar inom restaurangbranchen upplever samma problem. Skriver mest för min egen skull, för att jag blir frustrerad och ibland lite ledsen över hur vi i servicebranchen blir behandlade. Så om du inte gillar min blogg och tycker att den är oorginell så behöver du ju inte läsa den.

Vänligen/DBB

Anonym sa...

Tycker att du din bittre jävel som kritiserar denna blogg är ganska dum i huvudet - skit i att läsa den då! Själv tycker jag denna blogg är jätte bra och ser fram emot varje inlägg eftersom jag vet precis vad du pratar om. Keep 'em coming and keep 'em bitter!

Anonym sa...

Dum i huvudet och dum i huvudet, lyckades i alla fall ta mig igenom svenska-lektionerna och begripa när man skall särskriva respektive inte, och det är ju uppenbarligen mer än vissa andra smartskallar klarar av.

Sedan har vi ju den felaktiga pronomen-syftningen, var det mig du förstod dig på eller var det bloggaren?

Det jag reagerade på var att bloggen kändes som en ren Babelfish på waiterrant, och det har jag nu fått förklarat att så inte var fallet. Vissa stycken var så osannolikt snarlika att jag tyckte det kändes som plagiat, men det är kanske mer "great minds, think alike".

Sedan måste jag också erkänna att det är smått fantastiskt att vissa helt saknar mental kapacitet att identifiera cynism. Hela bloggen bygger på bitterhet, och av den anledningen lades förstås en urtypisk bitterhets-kommentar in. Bloggaren tycks ha fattat detta, vilket vissa andra ensiffers-IQ-kommenterare inte gjorde. Så till dig säger jag bara lycka till med bidragsberoendet, för samhällsnyttan i ditt fall förblir nog marginell.