söndag 21 december 2008

HJÄLP! Rödvins tanterna anfaller!!!

et är fredagskväll och fullt på krogen där jag jobbar, det är ganska stressigt och tempot är högt...... I entrétrappan hör man gälla skratt som skär genom märg och ben( ryser), och där kommer de, vänninorna från förr.

De tränger sig raskt igenom hela kön i baren för att sedan ropa(läs skrika) sin beställning rakt ut. Utan någon som hels tanke på att bartendern kanske faktiskt håller på att jobba med någon annans beställning, inte heller har de en tanke på de andra 20 personerna som faktiskt har väntat länge på att få beställa.

Då jag i baren inte genast serverar dessa damer utan låter dem få vänta på sin tur, låter mig få veta det genom att ljudligt sucka och beklaga sig högljutt att de har faktiskt fått vänta HUUUUUUR länge som helst. När det efter ca 2 minuter verkligen blir deras tur måste de ju såklart upprepa att de har fått vänta väääääääldigt länge på att få beställa. Sedan beställer de varsitt glas rödvin, och gud förbjude att någon skulla ta hela rundan, det blir nog bara ett eller två glas idag, och då kanske nån får betala utan att bli bjuden tillbaka, hemska tanke!!! När de då ska betala så börjar de raffsa runt i handväskan efter plånboken (Kom det som en överraskning att du måste betala???), näsdukar, läppstift och diverse andra prytlar och prylar hamnar på bardisken. Sen när de äntligen hittat den förbannade plånboken så ska det rotas runt i den också!!! Tålmodigt står man och väntar och ser hur kön bakom bara växer och växer.

-Vad sa du att det kosta??

- 56kronor tack!

FEMTIOSEX KRONOR!??!?? (Muttrandes till sina väninnor bakom - Det är väldigt dyrt här, man kan ju få en hel flaska för samma pris på bolaget)

-56 kronor tack!

-Vänta lite, jag har nog lite växel

Så får man 2 tjugor, 2 femmor, 3 enkronor och 6 femtioöringar. Toppen! För dricks är ingenting som existerar i Rödvinstanten värld. Det ingår i priset, det vet hon, och berättar gärna det om någon utländsk gäst skulle fråga hur det fungerar med dricks i Sverige.

Sedan upprepas hela proceduren med alla hennes väninnor.

5 glas rödvin senare har ljudvolymen på dessa damer höjts till ett decibelantal som antagligen är förbjudet enligt lag. De kommer svajandes fram till baren, tänderna har fått den där härliga blålila färgen efter allt rödvin. "Det blir bara två glas" my ass.

Även så här fem glas senare när dessa vänner faktiskt är ganska glada, så måste de prata så där något för högt så att vi i baren verkligen får höra deras åsikt, om att servicen på det här stället var väldigt otrevlig och dyrt var det också!

De har aldrig någonsin reflekterat över att deras beteende skulle kunna uppfattas som otrevligt eller nonchalant. De har ju faktiskt betalat DYRA pengar för vinet och har enligt dem i princip rätt att kräva vad som helst av personalen.

Jag måste informera alla Rödvinstanter att 250-300kr är inte en speciellt stor krognota. Visst försöker jag att behandla alla gäster lika, men det innebär att rödvinstanterna får precis samma service som alla andra, men det duger tydligen inte.

Sorry tanterna, ni får gilla läget.

December Rules/ DBB

Den Bittra Bartendern

1 kommentar:

Fredrik sa...

Jag brukar säga att om man går till en nattklubb efter klockan 03:00 så får uppleva en studie i mänskligt förfall.
Det gäller tydligen inte bara på nattklubbar (på natten) det är så.
Kul att höra från någon annan inom restaurang som är bitter :-)

/Fredrik